Tietosuojakäytäntömme
Tietosuojakäytäntömme

Tietosuojakäytäntömme perustana on kunnioitus palveluidemme käyttäjien yksityisyyttä kohtaan. Käsittelemme henkilötietoja aina hyvän käsittelytavan ja voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti.

Tietosuojaselosteessamme kerrotaan, mitä henkilötietoja ja mahdollisia muita tietoja keräämme ja miten niitä käsitellään. Selostetta sovelletaan kaikkien tarjoamiemme verkkopalveluiden osalta, myös mobiilisovellusten ja kolmannen osapuolen sosiaalisten verkostojen (esim. Facebook) osalta. Mobiilisovelluksiimme, jotka ovat saatavilla esim. Applen App Storen, Googlen Playn tai Microsoft Storen kautta, sovelletaan tietosuojaselosteemme lisäksi kunkin palveluntarjoajan omia ehtoja. Voit tutustua linkkien kautta Applen ehtoihin, Googlen ehtoihin ja Microsoftin ehtoihin.

Henkilötiedolla tarkoitamme tietoa, josta yksittäinen henkilö, sinä, voi olla tunnistettavissa. Henkilötietojen lisäksi käsittelemme myös sellaisia tietoja, joista sinua ei voida tunnistaa. Tällaista tietoa on esim. palveluidemme käyttöä koskeva tieto, kun et ole kirjautunut palveluun. “Sinulla” tarkoitamme palveluidemme käyttäjiä, asiakkaitamme, potentiaalisia asiakkaitamme tai muita asianomaisia osapuolia kuten yritysten yhteyshenkilöitä.

Tutustu myös:

Tiivistelmä

Tässä tiivistelmässä kerrotaan, millaisia tietoja keräämme, mihin niitä käytetään ja minkälaisia vaikutusmahdollisuuksia sinulla on. Tiivistelmän alapuolelta voit lukea koko selosteen.

Miksi keräämme tietoja?

Tarjotaksemme käyttöösi palveluitamme, asiakaspalvelua sekä kohdistaaksemme sinulle viestintää ja sinua kiinnostavaa mainontaa.
Millaisia tietoja keräämme ja mistä niitä kerätään?

Tallennamme perustietosi esim. rekisteröitymisen tai asiakaspalvelun yhteydessä sekä palvelun käyttöön liittyviä tietoja kuten ostoksetyms.
Kuka voi käsitellä tietoja?

Keräämme tietoa aina ensisijaisesti omaan käyttöömme tarjotaksemme palvelumme käyttöösi. Valikoidut yhteistyökumppanimme käsittelevät tietoja vain pyynnöstämme ja sopimuksin.
Kuinka kauan tietoja säilytetään?

Säilytämme tietoja sen ajan kuin käyttötarkoituksen mukaan on tarpeen ja voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti.
Entä evästeet?

Käytämme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita, jotta voisimme analysoida ja ymmärtää palveluidemme käyttöä sekä tarjota laadukkaita suosituksia ja sinua kiinnostavaa markkinointia. Palveluissamme voi olla kolmansien tahojen evästeitä ja nk. yhteisöliitännäisiä (some-palvelut).
Millaisia vaikutusmahdollisuuksia sinulla on?

Sinulla on oikeus saada tietoa, miten ja mitä henkilötietojasi käsitellään. Ajantasainen tietosuojaselosteemme on aina nähtävillä palveluissamme ja voit esimerkiksi tarkistaa omat tietosi kirjautumalla tunnuksillasi käyttämääsi palveluun.

Voit tutustua tietosuojakäytäntöömme tarkemmin lukemalla alla olevan selosteen kokonaisuudessaan.

SIP-VIIHDE OY:N TIETOSUOJASELOSTE

Mitä tietoja käsittelemme?

Käsittelemämme henkilötiedot koostuvat tiedoista, joita saamme suoraan sinulta kun esimerkiksi rekisteröidyt palveluumme tai osallistut järjestämäämme arvontaan ja tiedoista, joita saamme järjestelmien kautta palvelun käytöstä. Saamme henkilötietoja ja niiden päivityksiä myös viranomaisilta, organisaatioilta ja yrityksiltä, jotka tarjoavat luotto- ja henkilötietojen hankinta- ja päivityspalveluja sekä julkisista tietolähteistä kuten verkkosivuilta ja some-kanavista.

Perus- ja yhteystiedot

etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite, osoite ja puhelinnumero
sukupuoli-, kieli- ja maatieto
Asiakkuuteen ja muuhun asialliseen yhteyteen liittyviä tietoja

käyttäjätunnus, nimimerkki tai muu yksilöivä tunnus
tieto käyttämistäsi palveluista
maksutapatiedot ja muut maksamiseen ja maksuihin liittyvät tiedot (kuten maksukorttitiedot ja laskutukseen liittyvät tiedot)
sähköisen suoramarkkinoinnin suostumus- ja kieltotiedot
asiakaspalautteet ja muut yhteydenotot sekä antamasi tyytyväisyystiedot
Palveluiden käytöstä havaittuja tietoja

tietoa palvelun käytöstä ja aktiivisuudesta
selain- ja laitetietoa sekä evästetunnisteita
mainosten näyttötietoja sekä tietoa mainosten klikkaamisesta
Muita tietoja

palvelun käytöstä ja/tai antamistasi tiedoista pääteltyjä tietoja, esimerkiksi kiinnostuksen kohteita
muut suostumuksellasi kerätyt tiedot (esim. sijaintitieto)
edellä mainittujen tietojen muutostietoja
Millä perusteella ja mihin tarkoituksiin keräämme tietoja?

Käsittelemme henkilötietoja seuraavin perustein:

sinun ja Sip-Viihde Oy:n välisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi (esim. kun rekisteröidyt palvelumme käyttäjäksi)
olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn (esim. sijaintitiedon hyödyntäminen)
oikeutetun edun perusteella (esim. sähköinen suoramarkkinointi)
lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi (esim. kirjanpitolaki)
Käsittelemme tietoja seuraavia käyttötarkoituksia varten:

Palveluiden tarjoamiseen tarkoituksena

toimittaa tilaamiasi palveluita ja tuotteita
tuottaa, ylläpitää ja suojata palveluita
estää ja tutkia mahdollisia vikatilanteita tai väärinkäytöksiä
tilastoida ja raportoida
kehittää nykyisiä ja uusia palveluita
Asiakaspalvelun tarjoamiseen tarkoituksena

käsitellä yhteydenottoja
helpottaa asiointiasi tarjoamalla mahdollisimman henkilökohtaista palvelua
tiedottaa palvelu- ja asiakasviestinnän keinoin
parantaa palvelua ja käyttökokemusta mm. suosittelemalla kiinnostavia sisältöjä
Asiakas- ja sidosryhmäsuhteen hoitamiseen

Myynnin ja markkinoinnin kohdentamiseen tarkoituksena

tuottaa kiinnostavia ja personoituja suositteluja
toteuttaa kyselyitä ja tutkimuksia asiakasymmärryksen kehittämiseksi
Mainonnan näyttämiseen tarkoituksena

tarjota laadukasta ja kiinnostavaa mainontaa
Hyödynnämme evästeitä paremman käyttökokemuksen mahdollistamiseksi, analysoidaksemme palveluidemme käyttöä sekä kohdistaaksemme sinulle kiinnostavaa mainontaa. Jos sinulla on käyttäjätunnus palveluumme, voimme hyödyntää sen käytöstä havaittuja tietoja yhdessä käyttäjätunnusten tietojen kanssa. Sinulle voidaan esimerkiksi kohdistaa mainontaa verkkokäyttäytymisesi perusteella. Olemme osa Sip-viihde oy:n mainosverkostoa ja tietojen hyödyntäminen edellyttää palvelussa uudelle käyttäjälle näytettävän evästeviestin mukaisesti sitä, että olet hyväksynyt evästeet. Palvelun käytöstä tai analytiikasta kerättyjen tietojen perusteella kirjautumatonta käyttäjää ei voida tunnistaa henkilökohtaisesti.

Jos et halua, että käsittelemme henkilötietojasi, et voi käyttää kaikkia palveluitamme kuten rekisteröityä käyttäjäksi tai ostaa tuotteita.

Kuinka kauan säilytämme tietoja?

Säilytämme henkilötietoja vain sen ajan kuin niitä tarvitaan tässä selosteessa kerrottuja käyttötarkoituksia varten, kuten asiakkuuden hoitoon. Säilytysaika määräytyy näin:

Jos sinulla on käyttäjätunnus johonkin palveluumme, käsittelemme tietojasi sen aikaa kun käytät palvelua. Käyttäjätilisi sulkeutuu, jos et ole käyttänyt tiliä kertaakaan 5 vuoteen.
Jos olet antanut suostumuksen esim. sähköiseen suoramarkkinointiin, käsittelemme tietojasi suostumuksen voimassaoloajan.
Jos olet osallistunut esim. arvontaan tai muuhun markkinointikampanjaamme, käsittelemme tietojasi mahdollisen palkinnon arvonnan ja toimittamisen ajan sekä kohtuullisen ajan kampanjan päättymisestä. Kohtuullinen aika tarkoittaa aikaa, jolloin meillä ei enää ole syytä uskoa, että kääntyisit puoleemme palvelun käyttöön tai arvontaan osallistumiseen liittyvän syyn vuoksi.
Meillä voi olla lainsäädäntöön perustuva velvollisuus käsitellä tiettyjä tietoja kauemmin kuin yllä olevien kriteerien mukaan, jolloin käsittelemme tietoja kyseisen lainsäädännön noudattamiseksi ja sen määrittämän ajan.

Ketkä voivat käsitellä tietojasi?

Henkilötietojasi käsitellään aina ensisijaisesti Sip-viihde Oy:n sisällä. Tietoja käsittelevät vain sellaiset henkilöt, joilla on työtehtäviensä vuoksi oikeus käsitellä henkilötietoja.

Käytämme palveluidemme tuottamiseen yhteistyökumppaneita, jolloin myös kumppanimme käsittelevät henkilötietoja. Kumppanimme käsittelevät tietoja aina Sip-viihde Oy:n määrittämiin käyttötarkoituksiin ja voimassa olevan lainsäädännön mukaan. Käsittelijöinämme toimii esimerkiksi:

ohjelmisto- ja järjestelmäpalveluntarjoajia
maksupalveluiden tarjoajia (kuten CheckouFi)
sähköpostipalveluiden tarjoajia
markkinoinnin ja mainonnan palveluyrityksiä
tutkimus- ja kehityspalveluiden tarjoajia
Luovutamme tietoja esimerkiksi viranomaisille, mikäli lainsäädäntö velvoittaa meitä siihen. Voimme luovuttaa tietoja myös yrityskaupan tai muun yritysjärjestelyn yhteydessä. Voimme luovuttaa valikoituja osia henkilötiedoista tarkkaan valituille yhteistyökumppaneille ja sovimme tietojen käytöstä samantyyppisiin tarkoituksiin kuin sivustollamme. Tietojen luovutukset tehdään aina voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa.

Henkilötietojen siirto EU/ETA:n ulkopuolelle?

Henkilötietoja siirretään EU/ETA-alueen ulkopuolelle, kun se on tarpeen palvelujen toteuttamiseksi. Tietojen siirrossa noudatetaan aina soveltuvan tietosuojalainsäädännön asettamia vaatimuksia ja siirtoperusteita, kuten EU:n komission kulloinkin hyväksymiä mallisopimuslausekkeita.

Millaisia vaikutusmahdollisuuksia sinulla on?

Sinulla on oikeus tarkistaa tallennettuja tietoja ja pyytää tietojen oikaisua tai päivittämistä. Voit tarkistaa itse antamasi tiedot kirjautumalla palveluihimme omilla tunnuksillasi. Sinulla on mahdollisuus kerran vuodessa pyytää maksuton jäljennös henkilötiedoistasi lähettämällä meille kirjallinen ja allekirjoitettu tarkastuspyyntö tai tehdä tarkastuspyyntö henkilökohtaisesti käyntiosoitteessamme. Jos koet, että tiedoissasi on virhe, voit pyytää tietojesi oikaisua olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit tietyissä tilanteissa pyytää meitä rajoittamaan tietojesi käsittelyä. Jos et enää halua vastaanottaa meiltä sähköistä suoramarkkinointia, voit kieltää sen esim. markkinointiviestin lopusta löytyvän linkin kautta. Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan sinua koskevat henkilötiedot, jos niitä ei enää käytetä sellaisiin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin eikä muuta laillista käsittelyperustetta ole. Jos tietojen käsittely on kuitenkin tarpeen esimerkiksi lain noudattamiseksi tai antamasi suoramarkkinointikiellon kunnioittamiseksi, emme voi poistaa tietojasi.

Jos sinulla on kysymyksiä henkilötietojesi käsittelyyn liittyen, voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Sinulla on oikeus tehdä henkilötietojen käsittelystä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos katsot että käsittely ei ole ollut lainmukaista.

Miten suojaamme tietoja?

Käytämme asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia turvallisuuskäytäntöjä varmistamaan, ettei henkilötietoihin kohdistu väärinkäytöksiä. Järjestelmät on suojattu mm. palomuurein ja salasanoin sekä kulunvalvonnan ja pääsynhallinnan keinoin. Olemme lisäksi sopineet yhteistyökumppaniemme kanssa tietojen luottamuksellisesta käsittelystä ja asianmukaisesta suojaamisesta.

Tietosuojaselosteen päivittyminen

Kehittäessämme palveluitamme ja lainsäädännön muuttuessa myös tämä tietosuojaseloste saattaa joiltain osin muuttua. Suosittelemme tutustumaan selosteeseen säännöllisin väliajoin. Olennaisista muutoksista ilmoitamme mahdollisuuksien mukaan sähköpostitse ja/tai palveluidemme verkkosivuilla.

Tämä tietosuojaseloste on päivitetty 24.5.2018.

Rekisterinpitäjä

Rekisterinpitäjänä on Sip-viihde Oy.

Voit olla tietosuoja-asioihin liittyen yhteydessä:

Sip-Viihde Oy
Topeeka 65
61800 Kauhajoki
Sähköposti: info@tietokonetukku.fi

https://tietokonetukku.fi | https://datastoppi.com | https://datastoppi.net

Evästeet
Mikä eväste on?

Käytämme palveluissamme evästeitä (cookies). Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka internetselain tallentaa käyttämällesi laitteelle. Evästetietojen hyödyntäminen edellyttää, että olet hyväksynyt evästeet käyttämällä verkkopalveluamme. Sinua ei voida tunnistaa pelkkien evästeiden avulla eivätkä ne vahingoita laitettasi tai siellä olevia tiedostoja. Evästeiden käyttäminen on yleinen käytäntö useimmissa isoissa verkkosivustoissa.

Miksi niitä käytetään?

Evästeiden ansiosta palveluidemme käyttö on sinulle helpompaa ja teknisesti sujuvampaa. Eväste muistaa esimerkiksi käyttämäsi kielen, fonttikoon ja näyttöasetukset eikä sinun tarvitse määrittää niitä aina erikseen. Saat lisäksi sinulle kohdistettuja suositteluja ja sellaista mainontaa, joka vastaa paremmin kiinnostuksenkohteitasi kohdentamattomien suosittelujen sijaan. Olemme osa Sip-viihde oy:n verkostoa

Evästeet auttavat meitä saamaan tietoa palveluidemme kävijämääristä, kävijöiden käyttämistä sivuista, selaimista ja käyttöjärjestelmistä. Näiden tietojen avulla voimme ymmärtää palvelujemme käyttöä paremmin ja kehittää niitä palvelemaan käyttäjiä yhä paremmin. Yhdistämme evästeiden avulla kerättyjä tietoja myös muihin tietoihin paremman käyttökokemuksen mahdollistamiseksi.

Kuka muu voi kerätä tietoa?

Meidän lisäksemme myös kolmannet osapuolet voivat kerätä tietoja evästeiden avulla. Kolmansia osapuolia ovat esimerkiksi kanssamme yhteistyössä olevat mainostajat tai mainosverkostot sekä erilaiset mittauspalveluiden tarjoajat. Käytämme verkkopalveluissamme mm. Google Analyticsiä mittaamaan verkkopalveluidemme käyttöä. Kolmannet osapuolet, kuten Google Analytics, voivat asettaa evästeitä kerätäkseen tietoja esimerkiksi sivustojen kävijämääristä. Lisätietoja Google Analyticsin ehdoista voi lukea täältä.

Palveluissamme voi olla käytössä myös yhteisöliitännäisiä kuten Facebookin, Twitterin tai Instagramin Tykkää tai Jaa-painikkeita. Tällaiset yhteisöliitännäispainikkeet voivat näkyä palveluissamme, mutta niiden sisältö tulee suoraan painikkeen lähteestä. Yhteisöliitännäinen palvelussamme tunnistaa, että olet kirjautuneena kyseiseen palveluun, jolloin sivu näyttää räätälöidyn sisällön liitännäisessä. Yhteisöliitännäiset eivät näytä räätälöityä sisältöä, mikäli et ole kirjautunut kyseiseen palveluun. Yhteisöliitännäisten palvelut voivat kerätä tietoa vierailustasi voimassaolevien yksityisyydensuojaehtojensa mukaisesti. Kyseiset palvelut eivät luovuta keräämiään tietoja meille, ellet ole antanut tähän erikseen suostumusta. Voit tutustua yhteisöliitännäispalveluiden ehtoihin Facebookin osalta täällä, Twitterin osalta täällä ja Instagramin osalta täällä.

Verkkopalveluissamme voidaan myös näyttää sisältöjä iFrame-tekniikkaa hyödyntäen esimerkiksi paikkakuntakohtaisen sääennusteen esittämisessä kolmannen osapuolen palvelusta. Tällöin suostumuksellasi haetaan paikkatieto päätelaitteesi sijainnista, jotta voidaan näyttää oikean paikkakunnan säätiedot. Sijaintitietoja määritetään mm. GPS:n ja WLAN-yhteyspisteiden sekä matkapuhelinverkon tukiasemien avulla.

Verkkopalvelumme käyttää JavaScriptiä mainonnan estämiseen tarkoitettujen lisäosien käytön havaitsemiseen verkkoselaimissa. JavaScript jäljittelee mainosta ja vahvistaa, että se näytetään laitteella. Toimimme näin, mutta emme tallenna mitään tietoja laitteellesi emmekä tässä tarkoituksessa käsittele tietoja, joilla sinut voitaisiin henkilökohtaisesti tunnistaa. Jos huomaamme, että selain käyttää mainonnan esto-ohjelmaa, saatamme rajoittaa tarjottavaa sisältöä. Jos et halua, että käytämme mainonnan esto-ohjelmien tunnistusmekanismeja, voit laittaa JavaScript-toiminnallisuuden pois käyttämäsi selaimen asetuksista. Pidätämme oikeuden rajoittaa verkkopalvelumme sisältöä, jos et suostu siihen, että käytämme mainonnan esto-ohjelmien tunnistusmekanismeja.

Evästeiden tyhjentäminen tai estäminen

Voit tyhjentää evästeet käyttämäsi laitteen selaimen asetuksista, jolloin tunniste, jolla laitteesta kerätään tietoa, vaihtuu. Sinulla on myös mahdollisuus estää evästeiden käyttö kokonaan muuttamalla käyttämäsi laitteen selaimen asetuksia. Evästeiden estäminen saattaa vaikuttaa palveluidemme toiminnallisuuteen ja mainonnan kohdentamiseen. Mikäli päätät estää evästeet, et välttämättä voi täysin hyödyntää tarjoamiamme verkkopalveluja. Voit myös estää kolmansien osapuolten mainonnan kohdentamisen kokonaisuudessaan tai yrityskohtaisesti Your Online Choices -sivuston kautta.